Шофьорът на камиона от катастрофата край Лесово остава в ареста

Товарният автомобил е бил спрян на пътното платно
13 окт 2020 15:05, Ния Христова
11
Шофьорът на камиона от катастрофата край Лесово остава в ареста
Снимка: Pixabay

Ямболският окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на украинския шофьор, в чийто камион се блъсна пътнически микробус близо до ГКПП "Лесово" на 9 октомври, предаде БНР.

При удара трима души загинаха, а други 16 пострадаха тежко.
Съдът остави за постоянно в ареста 50- годишния Октавиян Бетиян. Мотивът за повдигнатото обвинение на подсъдимия е особено тежко и по него се предвижда лишаване от свобода до 20 години, както и че съществува възможност Бетиян да се укрие.
 
Според адвокат Светослав Михов други трябва да бъдат съдени по това дело.
 
"Съответните държавни чиновници от Министерството на транспорта и от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, включително и местната администрация, които са създали един хаос, тоест са оставили един хаос да се саморазвива на Граничния контролно-пропускателен пункт Лесово", каза той.
 
Прокурор Милен Божидаров обясни, че камионът на украинския шофьор безпричинно е престоял часове на пътя преди да стане инцидента.
 
"Товарният автомобил е бил на пътното платно, стоял е сам, като пред него категорично не имало спрени моторни превозни средства", посочи той.
 
Срещу Бетиян е повдигнато обвинение за нарушаване на правилата за движение, следствие на което е последвало тежко ПТП, при което е загинал повече от 1 човек, а на други са нанесени средни телесни повреди.
 
Решението на Окръжния съд в Ямбол може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативния съд в Бургас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако шофьора беше французин, гртманец или австриец нямаше и час да бъде в ареста!Някакъв се блъска в теб отзад и после ти си виновен - така е само в БКП_ЛАЙНААРРИЯ!!!
9
0
 
1
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ТИРА СЕ ДВИЖИЛ НАЗАД 150 КМ/4 И ИМАЛ 30 МЕТРА СПИРА4ЕН ПЪТ !!!!!!!!!!!!! ВОДА4А НА ТИРА НЯМА ВИНА - ВИНОВЕН Е ТОЗИ КОИТО СЕ НАБИЛ В ТИРА - НА ПРАВ У4АСТЪК !!!АМА НАЛИ ТИРДЖИЯТА Е 4УЖДЕНЕЦ !!!!!!!!!!!!!!!!
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре ,не е имало никой пред тира.Ако имаше други камиони пред него с какво се променя факта ,че микробуса се е натресъл под него.
7
0
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
ТОВА Е СЪЩАТА КАТАСТРОФА КАТО ПРИ МИЛЕН ЦВЕТКОВ!!!ТУК фактора Е ЯСЕН ПРАВА ОТСЕЧКА ГОЛЯМА ВИДИМОСТ СПРЯЛО ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО БУДНИ ХОРА В ДВИЖЕЩОТО СЕ МПС ТИП БУС ЯВНО С ВИСОКА СКОРОСТ ЧЕ ДА НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ НА ПРАВ УЧАСТЪК С ЯНА ВИДИМОСТ !!! АКО ТОВА ВМЕСТО ТИРА БЕШЕ КОЛА НА ЖУРНАЛИСТ ЩЕШЕ ЛИ ДА ИМА ВИНА ?
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И каква щеше да е разликата, ако пред камиона имаше и други спрели МПС. Така или иначе този с буса шеще да се натресе отзад...
5
0
 
14
 
! Отговори
Скитник преди 3 години
"Правосъдие" по български !
4
0
 
19
 
! Отговори
левент убавец преди 3 години
така, накрая ще се окаже, че тираджията е ударил тоя бус нарочно. абе, чия е фирмата, дето е собственик на буса?
3
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Само не ми е ясно как в този бус са се събрали19 човека Нормално е за 8
2
0
 
17
 
! Отговори
пепи преди 3 години
И двамата са виновни.Шофъора на камиона си е пийнал , преди да пусне 8 часа почивка.Колоната се е изнесла и той е останал в нищото.Шофъора на буса пък е карал с превишена скорост по време на мъгла.На мястото на камиона можеше да е трактор с ремарке и скорост от 15 километра.
1
0
 
22
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Писаха за наличие на около 30 метра спирачен път....Пита се, с колко km/h се движил бусът, за да има трима души загинали ?!